Tess Rally 2021

Anul 2021 a început pentru noi într-un mod tradițional, la Brașov, cu aceeași mașină, dar cu parteneri noi alături. Obiectivul nostru? Același: victoria la Brașov! Este un raliu cu probe care mie îmi plac mult. Știam însă că nu vă fi ușor, deoarece Brașovul a fost marcat mereu de vreme schimbătoare, și de aderență redusă. Știam și că Bogdan este foarte rapid aici, iar înscrierea lui Mads a însemnat că vă trebui să fim foarte concentrați, să facem un raliu bun, și să reușim și să „ghicim” mereu cauciucurile corecte.

Prima zi a debutat cu două bucle a cate două probe noi pentru toata lumea, desfășurate lângă Făgăraș, dar și cu clasica „Poiană la deal” pe noapte. Startul nostru a fost unul cât se poate de bun, reușind să câștigăm prima probă a raliului, dar pe a doua probă Mads își ia revanșa, și trece în fața noastră. A doua buclă am încercat o alegere diferită de cauciucuri, care nu a fost neapărat și cea optimă, și după cele patru probe de lângă Făgăraș, ajungeam la aproape 8 secunde în spatele lui. Urma însă Poiana, o proba care îmi place și mie, și lui Sergiu, dar o probă pe care împreună nu am reușit niciodată să o câștigăm. În condiții ideale, Bogdan sau Giri sunt mereu rapizi aici, fiind considerată proba lor de suflet. Însă nu au fost condițiile chiar ideale, ba din contră, a fost una dintre cele mai dificile probe pentru alegerea cauciucurilor, jumătate de probă fiind uscată, iar cealaltă fiind udă/umedă și cu temperaturi joase. Noi am ales să mergem pe un compound moale, in timp ce Mads a ales cauciucul de ploaie. Rezultatul? Reușim să câștigăm și Poiana, însă cu doar 0.4 secunde avantaj. La finalul primei zile, eram la puțin peste 7 secunde în spatele lui Mads, și știam că vom avea mult de muncă sâmbătă.

Ziua secundă a fost una cu doar 3 probe, însă printre ele se numărau și celebra Babarunca dus-întors, cu o porțiune nouă pentru toți concurenții. De cele mai multe ori, nici când ajungem la startul probei nu suntem 100% convinși că am ales gumele potrivite pentru proba asta, și bineînțeles că a fost la fel și in 2021. Noi am ales ploile, Mads a ales de data asta slick-urile. Știam că este multă zăpadă pe marginea drumului, care se va topi, dar nu știam câtă apă va rămâne pe drum. Alegerea se pare că este inspirată de data asta, și reușim să îi mai luăm lui Mads jumătate din avantaj, și cu doar două probe rămase, ne despărțeau doar 3 secunde și jumătate. Dar, în regruparea dintre cele doua probe se încheie din păcate și duelul nostru, Mads fiind nevoit să abandoneze din cauza unor probleme la motor. Asta ne-a făcut să adoptăm un ritm safe pentru ultimele două probe, dar și să facem puțin show în ultimul ac de păr de pe Babarunca. 

În final, suntem foarte mulțumiți de etapa de la Brașov. Eu cred ca am reușit să ținem un ritm ridicat, și să ne batem de la egal la egal cu unul dintre cei mai rapizi piloți din lume la momentul actual. Sergiu și-a făcut treaba foarte bine, la fel si restul echipei, și singurul mod în care etapa aceasta putea sa fie mai bună, era dacă reușeam sa câștigăm și Powerstage-ul. Cu toate acestea, așa vom avea un motiv în plus să venim la Brașov, și să facem cursa cu adevărat perfectă anul viitor!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X