Simone Tempestini începe noul sezon în Campionatul Național de Raliuri pe un Porsche 997 R-GT

Simone Tempestini, sixtuplu campion al României la Raliuri, începe un nou sezon în campionatul României pe un Porsche 997 R-GT. Pilotul Napoca Rally Academy va lua startul în acest weekend la Raliul Maramureșului, primul raliu din acest sezon din campionatul românesc.

“Toată lumea implicată în motorsportul din România știe cât de mult îmi place și cât mă bucură să particip în campionatul nostru național. Dorința noastră este de a face performantă internațională, dar Campionatul Național de Raliuri este mereu o prioritate pentru noi și ne place să evoluăm în fața fanilor nostri, care mereu ne susțin. Atunci când a apărut ideea de a participa cu una dintre mașinile pe care le-am visat din copilărie, iar cei de la Porsche România au fost entuziasmati, am fost foarte fericit. Am muncit mult la acest proiect și acum, că văd și “aud” mașina, după ce am terminat sesiunea de teste premergătoare etapei de la Baia Mare, sunt convins că anul aceasta ne vom distra foarte mult și vom face spectacol. Ne va fi greu să ne batem cu mașinile din categoria R5, gândite și construite pentru rally, cu tracțiune integrală, dar cred că raliurile din România vor fi potrivite pentru Porsche-ul nostru și vom încerca să ne luptăm, ca de obicei, pentru locul 1.”

Vreau să mulțumesc din nou tuturor partenerilor mei, care îmi dau posibilitatea de a-mi continua cariera de pilot, si să mergem mai departe împreuna în provocări tot mai interesante.”

a declarat Simone Tempestini

Simone Tempestini va concura pe un remarcabil Porsche 997 R-GT construit de Tuthill Porsche și acreditat FIA, alături de copilotul Sergiu Sebastian Itu, de patru ori Campion Național de raliuri (2018 / 2019 / 2020 / 2021). Sergiu a fost copilotul lui Simone la începutul carierei sale, în 2012, după care fiecare și-a urmat separat cariera și avansul în motorsportul românesc, cei doi reunindu-se în 2018.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X