Rally Serras de Fafe e Felgueiras 2021

Cine ma urmareste stie ca etapa de WRC din Portugalia este raliul meu preferat. Probele sunt incredibile, fiecare zi avand o caracteristica diferita. Probe frumoase insa gasesti la multe alte raliuri. Portugalia este speciala din alt motiv: pasiunea! In Portugalia nu sunt spectatori. Sunt de-a dreptul FANI! Pasiunea lor este nemaiintalnita, de la organizatori, la autoritati, si la multimea de fani prezenta de fiecare data aici. Este ceva absolut incredibil sa vezi ZECILE DE MII de oameni la celebra saritoare de pe Fafe – una dintre cele mai celebre probe din lumea raliistica. Asa ca in momentul in care am vazut acest raliu in calendarul ERC i-am zis lui Serj: Fa avioanele, mergem la Fafe!

Fafe are sa fie si ultimul nostru raliu din 2021, si stiam asta de cand am ajuns. Asa ca tot ce ne-a ramas sa facem, a fost sa ne concentram cat de bine putem, si sa incercam un „final push”! Stiam insa ca din nou, nu va fi usor. Ca si la Roma, lista de inscrieri era una plina cu nume importante. Nu sunt doar eu cel caruia ii place acest raliu… Mikkelsen, Lukyanuk, si chiar si Sordo erau la start!

Acest lucru ne-a motivat poate si mai mult, sa tragem tare, iar dupa primele 3 probe speciale ne aflam pe locul 3 la general dupa Sordo si Mikkelsen. Buna companie, as zice! Urmeaza apoi proba a 4-a unde nu stiu cum am reusit sa facem nu una, ci doua pene de cauciuc, pe partea stanga a masinii. Spre norocul nostru, penele au aparut in ultimii 2-3 km a probei, asa ca nu am pierdut foarte mult timp, dar am picat pe locul 4.

Ajunsi in service, ne-am alimentat atat pe noi, cat si masina, si am pornit spre ultimele 4 probe ale zilei. Impreuna cu noi au pornit si norii, si o ploaie torentiala care a facut din macadam un adevarat patinoar. Reusim sa castigam cea mai lunga proba a raliului, o proba care a fost marcata de lipsa de vizibilitate, si urcam pe locul 3 din nou, la 7 secunde de prima pozitie. Pe urmatoarea proba insa, gresim, ratam o franare pentru o intersectie, si pierdem pozitia a 3-a din nou. Nu e nimic, inca o proba astazi!

Din pacate, aici se termina raliul pentru noi… Aproximativ pe la jumatatea probei, un bolovan in mijlocul drumului, scos probabil de masinile anterioare care au trecut pe acolo, ne rupe bieleta de directie. That’s it! Pana aici a fost… Am tras pe dreapta, am asteptat sa vina baietii cu bieleta de schimb, si chiar am plecat inapoi cu masina pe roti. Evident, foarte dezamagiti, dar pana la urma asta este motorsportul! Nu toate raliurile sunt cu happy-end, dar macar am plecat din Portugalia inspre casa mandri de performanta noastra, si de tot ce am reusit sa facem aici.

Va multumim tuturor pentru tot sprijinul pe care nu l-ati oferit nu doar aici, ci pe durata intregului an! Ne vedem in 2022!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X