Rally Poland 2021

Rally Poland!

O etapa care îmi place enorm de mult! Timp de patru ani, a făcut parte din Campionatul Mondial de Raliuri, și a fost o etapa pe care am reușit sa o câștig de două ori în Junior WRC. Mergeam astfel foarte optimiști în Polonia, și într-o forma bună!

Am început raliul cu o sesiune de teste, iar după primele ture adevărate, la finalul probei ne-am uitat unii la alții și am început sa râdem. „Poland is f****** crazy, man” l-am auzit pe Sergiu zicând în cască. Și ca sa fiu sincer, puteam doar sa ii dau dreptate. Probele din Polonia sunt foarte specifice. Viteza foarte mare, multe săritori (unele fiind surprize), și sleauri foarte adânci. Pentru a avea șanse la un rezultat bun în Polonia, trebuia sa fiu 100% încrezător în mașina și în Sergiu.

Primul pas important a fost Qualifying Stage-ul, o proba care îți dă posibilitatea de a-ți alege poziția la start pentru prima zi a raliului. Primele mașini pe drum, la etapele de macadam, sunt mereu dezavantaje deoarece ele curăță drumul pentru cei mai din spate, și vor avea mai putina aderenta.

O greșeală de „tactică” pentru noi a însemnat ca plecam a 4-a mașina pe drum în prima zi. Un dezavantaj mare, și departe de ceea ce ne-am fi dorit. La start însă, am reușit sa lăsăm asta în urma noastră, și sa încercăm sa dam tot ce e mai bun. Lucru pe care l-am și făcut pana când…pana când mașina nu a mai vrut sa coopereze cu noi.

Pe cea mai lunga proba a raliului, cu puțin înainte de jumătate, am pierdut treapta a 3-a de viteze. Am încercat sa continuam cu treapta a 4-a pana la final, dar câțiva km mai târziu, un dinte de la un pinion a făcut ravagii prin cutia de viteze, și am fost nevoiți sa ne oprim pe marginea drumului fără nicio viteza rămasă.

Dezamăgirea? Maxima… Îmi doream mult un rezultat bun în Polonia, dar nu mereu iese ceea ce ne propunem. Acest abandon în Polonia, și kilometrii pe care nu i-am făcut au însemnat ca, deși nu era în program la începutul anului, vom lua startul și la a doua etapa din ERC, Rally Liepaja. Sa speram ca lucrurile vor decurge mai bine acolo!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X