Rally Liepaja 2021

Inainte de a intra in rezumatul ultimei etape din Campionatul European de Raliuri la care am luat startul, haideti sa povestim putin despre ce inseamna un setup la masina!

Etapa din Letonia este una similara cu cea din Polonia, dar e SI mai rapida! Este unul dintre raliurile cu cea mai mare medie de viteza, iar din aceasta cauza, este vital ca masina sa fie 100% pe gustul pilotului, si sa ii dea incredere.

Ultimul „fine tuning” pe care il facem este la testele premergatoare raliului, unde pornim cu un setup de baza oferit de Skoda Motorsport, si pe care il adaptam nevoilor noastre. Vorbim aici de rapoartele in cutia de viteze, de diferentiale, de arcuri si amortizoare, sau de barile anti-ruliu. Acestea sunt principalele modificari pe care le putem face, si va zic eu: fiecare schimbare se simte!

De ce v-am vorbit atat de mult despre teste, si despre setup? Pentru ca aceasta a fost exact partea in care nu am excelat in Letonia… Un loc 10 la finalul raliului, si un singur timp de top 10 pe probele speciale nu este deloc un rezultat multumitor cu care sa ne intoarcem acasa, insa asa a fost sa fie aici. Lipsa noastra de experienta pe aceste drumuri a fost destul de evidenta, si am luat decizii incorecte in ceea ce priveste setup-ul masinii.

Daca totusi vrem sa incheiem pe o nota pozitiva, pot sa zic ca am acumulat acum toata experienta care ne lipsea, si ca fara niciun dubiu vom fi mai bine pregatiti data viitoare cand vom veni aici!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X