Rally di Roma Capitale 2021

Nu este niciun secret ca imi place foarte mult sa pilotez pe asfaltul Italian, nu? Sunt foarte fericit de fiecare data cand am posibilitatea sa iau startul la un raliu in Italia; imi da mereu un vibe bun!

Rally di Roma este si unul dintre raliurile la care am mai luat startul, atat anul trecut, cat si in 2017. Editia din 2017 a fost si primul raliu in care am reluat colaborarea cu Sergiu. Cu doua rezultate de Top 5 in cele doua starturi, veneam la Roma motivati si optimisti!

Cum a fost raliul? As putea spune ca practic cele doua zile de competitie au fost si doua raluri diferite. Vineri a fost o zi foarte calda, o zi in care am avut 6 probe speciale. Inceputul a fost unul bun, primele doua probe mergand bine. La finalul zilei insa, intr-un mod neasteptat, ne aflam inafara primilor 10. Feeling-ul pe probe nu a fost rau, dar timpii nu erau la acelasi nivel.

Nu ne-am descurajat, si am ramas motivati si pentru ziua de sambata. O zi care a fost total diferita fata de prima. Sambata a fost putin mai racoare afara, iar acest lucru a facut ca anvelopele noastre Michelin , s-au chinuit mult la temperaturile mari, sa fie mai performante. La jumatatea zilei reuseam sa urcam in primii 10, iar lucrurile mergeau din ce in ce mai bine.

Varful acestui raliu a fost proba cu numarul 12, o proba care ne place foarte mult. Am reusit sa o parcurgem intr-un ritm foarte ridicat, si cu putine greseli. La finalul celor 21 de km, Sergiu imi intinde mana si imi zice „Felicitari pentru prima noastra victorie de proba!”. Intr-adevar, a iesit o proba foarte buna, dar sa fie oare o proba castigata cu nume precum Mikkelsen, Breen, Basso sau Gryazin? Raspunsul: DA! O prima victorie de proba pentru noi in Campionatul European!

Ziua buna de sambata a reusit sa ne aduca pe locul 7 la finalul raliului, la doar 10 secunde de primii 5, si la doar putin peste 20 de secunde de podium. Plecam acasa de la Roma multumiti pentru ce am reusit sa facem sambata, dar dezamagiti pentru ziua de vineri. Anul viitor vom face ca ambele zii sa fie la fel de bune!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X