Raliul Sibiului 2021

De la o etapa de Camionat European, la o etapa care a facut parte din acelasi campionat acum 10 ani! Asa a fost trecerea de la Roma la Sibiu. Cele doua raliuri sunt diferite din toate punctele de vedere. Probele rapide si fluente de asfalt s-au transformat in doar o saptamana in probe lente, dure, de macadam.

Acestea sunt caracteristicile acestui raliu. Este un raliu in care primeaza tactica, ganditul sub presiune, si adaptabilitatea pilotului, dar si a masinii. Este un raliu care niciodata nu se castiga la zecimi de secunda, un raliu la care cea mai buna trasa, si franatul in ultimul timp nu sunt mereu lucrurile care te ajuta. Probele sunt pline de bolovani periculosi pentru anvelope sau suspensie, dar este un raliu care imi place mult, si pe care il consider necesar intr-un campionat national.

Raliul a inceput cu doua treceri pe proba speciala Cheile Cibinului, o proba care in acest an a fost in sens invers fata de anii trecuti. Reusim sa le castigam pe ambele, dar nu fara emotii… Inainte de a doua trecere, cutia de viteze ramane blocata in treapta a 3-a. Chiar si asa, reusim sa fim cei mai rapizi, avand si noroc ca proba a fost una lenta, si viteza a 3-a era cea potrivita.

In service, pe baieti ii astepta o munca titanica. Aveau de schimbat cutia de viteze in doar 30 de minute! Orice minut peste cele 30 ar fi adus la penalizari pentru noi, dar la final acest lucru nu a contat, pentru ca am reusit sa ne incadram perfect in cele 30 de minute, si paraseam service-ul cu o cutie de viteza noua, si fara nicio penalizare!

Acesta este si lucrul pe care vreau sa-l evidentiez de aceasta data. De cele mai multe ori, pilotul este cel care este in lumina reflectoarelor, este cel care aduna laudele. In spatele pilotului se gaseste insa mereu o echipa intreaga, o echipa care poate oricand sa faca diferenta. Acesta a fost si cazul nostru, aici la Sibiu. Restul raliului a decurs perfect, si am reusit sa castigam restul de probe, si implicit si raliul. Acest lucru insa nu ar fi fost posibil fara o echipa priceputa de mecanici in spatele nostru. Multumesc, baieti! Victoria asta este victoria voastra!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X