ERC 2022 Partea a 2-a

Revin la final de sezon cu un update la ultimele noastre etape disputate in ERC!

Rally Poland

Etapa din Polonia este una absolut nebuna. Macadamul este unul destul de moale, si viteza medie este printre cea mai mare la un raliu in ERC. Ce inseamna asta? Inseamna ca se fac sleauri mari, si inseamna ca trebuie sa reusesti sa te „convingi” sa intri cu viteza mai mare decat ti-ai dori intr-un viraj, si sa te bazezi pe acele sleauri ca te tin pe drum!

Anul trecut nu am reusit un raliu tare bun aici, si cu siguranta doream o revansa. Unul dintre lucrurile care nu au mers foarte bine anul trecut au fost calificarile care decis si pozitia pe drum. De aceasta data insa, am reusit un timp ok, si puteam porni la bataie cu o pozitie ok pe drum!

Zis si facut! Cativa timpi in Top 3, cativa timpi in Top 5, si terminam prima zi pe locul al 5-lea, la doar 11s de locul 2. Deci all to play for pentru ziua secunda! O zi secunda care nu avea sa inceapa grozav… O alegere putin prea safe a cauciucurilor ne-a facut sa pierdem destul de mult timp in primele probe ale zilei, si sa pierdem chiar si o pozitie.

Pe final insa am reusit din nou sa recuperam, insa cu doar o proba inainte de final, o pana de cauciuc ne face sa pierdem din nou secunde pretioase! Mai ramasese o singura proba, si noi aveam doar 4 secunde in spatele lui Llarena. Ramasi fara nicio roata de rezerva, am decis insa sa nu fortam 100% si sa ne asumam riscul de a abandona cu inca o pana de cauciuc. Am reusit un timp bun, dar nu suficient cat sa urcam pe locul 4. Nu venim acasa dezamagiti, fiindca punctele acumulate in Polonia au fost bune, si este momentul sa gandim pe termen lung!

Rally Liepaja

FIA European Rally Championship in Liepaja, Latvia on 03rd July 2022

Inca un raliu la care in 2021 nu ne-am simtit tare bine! Dar asa a fost si Polonia, si iata ca am reusit sa ne luam revansa pe care o voiam!

Din pacate, nu pot spune acelasi lucru si dupa etapa din Letonia… Practic, fix greselile pe care le facusem anul trecut in Polonia, le-am facut anul acesta in Letonia. Un timp slab in calificari au insemnat o pozitie proasta la start in raliu. Letonia este probabil raliul unde conteaza cel mai mult pozitia la start, asa ca lucrurile nu aratau grozav.

Desi am tras tare, si am incercat sa venim cat mai sus, la finalul raliului am reusit doar un loc 9. Cu siguranta ne doream mai mult decat atat, dar daca este sa plecam din Letonia cu un mindset pozitiv, punctele adunate aici au fost suficiente pentru a urca pe locul 2 in clasamentul general ERC!

Rally di Roma Capitale

in Rome at FIA European Rally Championship in Rome, Italy on 23rd July 2022

Toate drumurile duc la Roma, nu? Ne-am bucurat si anul acesta ca am avut din nou posibilitatea de a lua startul la acest raliu. Este unul care ne place mult, si unul in care mereu pornim cu ganduri mari!

Anul acesta a fost insa putin mai diferit. Data fiind pozitia noastra in clasamentul general, o abordare putin mai safe a fost optiunea aleasa de noi. Preferam puncte bune, care sa ne conserve aceasta pozitie pana la finalul anului. Sau cel putin acesta a fost planul atunci.

Cuvantul cheie acest weekend a fost „caldura”! La un moment dat, afara erau 40+ grade Celsius, si in masina in jur de 70… Practic Skoda noastra s-a transformat intr-o sauna foarte scumpa, si foarte rapida!

Raliul a decurs conform planului nostru initial. Am mers bine pe probele si pe sectiunile pe care le cunosteam din anii trecuti, si nu ne-am asumat niciun risc pe sectiunile noi. A fost un raliu pe care cred ca l-am gestionat bine, un raliu pe care l-am terminat pe pozitia a 6-a, si un raliu care ne-a consolidat pozitia secunda in clasamentul general al campionatului. Inca doua etape ramase!

Ultimele doua etape ramase

Mi-as dori sa pot sa scriu un ERC Partea a 3-a, sau sa adaug aici etapele din Cehia si din Spania care au mai ramas. Din pacate insa, nu am reusit sa strangem bugetul necesar pentru a fi la start in ultimele doua raliuri.

Da, este frustrant sa vezi cum trebuie sa renunti la munca depusa de-a lungul unui an, si sa vezi cum iti scapa printre degete un titlu de vice-campion european de raliuri, o performanta nemaivazuta pentru tara noastra.

Noi incheiem insa sezonul european pe locul 4, dar cu capul sus! Ne-am luptat de la egal la egal cu piloti extraordinari de buni, si cu piloti care nu au avut niciodata in gand bugetul pentru acest sezon. Asa e, nu a fost un sezon perfect, nu toate raliurile din ERC au mers bine, dar asta este doar un lucru care ne motiveaza mai mult pentru 2023!

Stim ca se poate, asa ca haideti sa facem un sezon 2023 de neuitat! Eu si Sergiu va multumim pentru toate mesajele pe care ni le-ati trimis dupa fiecare etapa, atat buna cat si rea. Va multumim pentru toata sustinerea, si astept sa ne revedem si in 2023 in ERC!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X