ERC 2022 Partea 1

Asa cum am trecut in revista prima jumatate a Campionatului National de Raliuri, voi incerca sa trec pe scurt si prin fiecare raliu din ERC pe care l-am parcrus pana acum.

Rally Serras de Fafe

Inceputul aventurii noastre in ERC a inceput de aceasta data la Fafe, un raliu care imi place foarte mult, si la care mereu ma intorc cu mare drag. Chiar daca anul trecut ne-a oferit un sfarsit amar, si ne-a rapit sansa unui podium, timpii au fost foarte buni, si veneam aici pozitivi.

Vremea insa pare ca nu se schimbase deloc fata de 2021. Am regasit aceeasi ploaie torentiala, aceeasi ceata, si aceeasi nori pe probe. Nici macar nu credeam ca poate sa ploua atat de mult!

Cu o proba inainte de finalul primei zile, ne aflam pe locul 4 la general. A venit apoi ultima proba, conditii infernale, si s-a derulat si pe noapte… Din pacate nu a fost una foarte buna pentru noi, si datorita unor probleme de vizibilitate am cazut un loc la general.

A doua zi a fost una mai buna, chiar am vazut si soarele pentru 1-2 ore! Batalia a fost una pe muchie de cutit, si inainte de powerstage simteam ca un loc 4 este posibil. Deodata cu powerstage-ul a revenit insa si ploaia. Un dus scurt inainte sa luam startul a facut cateva sectiuni din proba sa fie ca un patinoar.

In astfel de conditii, daca iti asumi riscuri, e usor sa recuperezi mult fata de ceilalti piloti…sau sa faci o greseala. Riscurile ni le-am asumat, ne doream sa venim acasa cu un loc cat mai bun. Din pacate insa, a fost varianta a 2-a pentru noi. O greseala intr-un viraj extraordinar de alunecos, si am facut cunostinta face to face cu o stanca din Fafe. Impactul nu a fost unul neaparat puternic, dar din pacate masina a fost distrusa, si in loc sa ne intoarcem acasa cu un top 5, ne-am intors cu mainile in buzunar.

Azores Rally

Nu am cele mai bune amintiri de la acest raliu! A fost unul dintre primele pe care le-am facut cu Serj, in 2013, tot in ERC. In acel an am sfarsit pe margine dupa doar cateva probe. Asta dupa ce facusem cunostinta indeaproape cu un zid de beton (printre singurele de pe intreaga insula). Inca de pe atunci ma tot bate Serj la cap: „asa-i ca anul asta mergem in Azore?” Este unul dintre raliurile lui preferate, dar trebuie sa recunosc, probele din Azore sunt ceva aparte. Pur si simplu nu exista sa nu iti placa!

Azore a fost din nou un raliu impartit in doua jumatati opuse. Am reusit un timp foarte bun in calificari, si am avut posibilitatea sa alegem o pozitie buna la start. Doar ca nu am facut-o. Asta pentru ca ne asteptam ca ploaia si ceata sa-si faca din nou aparitia, si sa fie mai bine sa plecam printre primii pe drum, cum e normal. Probele din Azore insa sunt putin diferite, si s-a dovedit ca este mult mai bine sa pleci in spate, chiar daca este ud. Astfel, prima zi a fost una in care ne-am chinuit sa curatam drumul pentru cei din spatele nostru, si am terminat doar pe locul 6.

Diferentele nu erau insa mari, si am pornit a doua zi cu gandul sa recuperam cat mai mult. Lucru pe care am si reusit sa il facem! Doua victorii de proba, una dintre ele pe celebra proba Sete Cidades, proba care se desfasoara in jurul unui vulcan activ! Pe langa cele doua probe batute, am mai reusit si doua locuri doi, si am reusit sa urcam la finalul etapei pe locul 4 la general. Not bad, dupa timpul pierdut in prima zi!

Rally Islas Canarias

Raliul din Insulele Canare a reprezentat si venirea verii, in sfarsit! Dupa un inceput de an dominat de ploi si de vreme urata, singurul lucru pe care il speram pentru aceasta etape, era sa fie soare si cald!

Si asa a si fost! Dar asta a fost cam si singura veste buna cu care ne intoarcem de aici. Desi nu am avut probleme tehnice, etapa din Canare a fost una in care din pacate ne-am chinuit destul de mult. Ne-am chinuit cu cauciucurile si cu alegerea corecta a lor, si ne-am chinuit aproape inexplicabil tot raliul sa gasim un set-up bun la masina.

Probele din Canare necesita mereu 100% incredere in masina si in aderenta pe care o ai, lucru pe care eu nu am reusit sa-l am. Ne intoarcem cu un loc 8 putin multumitor, dar vom incerca sa ne revenim dupa pauza de vara!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X