De la asfaltul din Corsica la macadamul din Raliul Portugaliei

Dacă weekendul trecut a avut posibilitatea să învețe mașina pe asfalt, de acum urmează pregătirile pentru macadam. Următoarea etapă inclusă în programul din WRC2 este Raliul Portugaliei, intre 30 mai si 2 iunie.

Tour de Corse este un raliu foarte greu și când concurezi fără o miză serioasă

Simone Tempestini (Napoca Rally Academy): „ Din păcate am terminat Raliul Corsicii în super rally, după ce pe a treia probă specială o mică greșeală în abordarea unui viraj ne-a scos din cursă. Începând cu acel moment, parcursul nostru a fost gândit doar pentru a căpăta experiență cu această nouă mașină. Era momentul în care începusem să mă înțeleg cu ea și crescusem ritmul. Însă și astfel de momente fac parte din motorsport, iar acum trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru etapa din Portugalia și să încercăm să fim cât mai rapizi posibil. Cu siguranță km din Corsica ne-au ajutat foarte mult să cunoaștem mașina. Tour de Corse este un raliu foarte greu și când concurezi fără o miză serioasă, devine și mai dificil să ții ritmul cu primii. Dar ne-am folosit de acești km să facem setări cât mai prietenoase pentru mine. Până la următoarea etapă din WRC2, vom concura în CNR, în Raliul Argeșului și Raliul Aradului. Vom profita de aceste curse pentru a ne obișnui și mai bine cu Hyundai i20 R5.“

Supranumit raliul celor 10.000 de viraje, Tour de Corse este o foarte mare provocare pentru copiloți. Sergiu Itu, navigatorul lui Simone, a dovedit că ține ritmul, chiar dacă pentru el aceasta a fost prima experiență în raliul de pe insula franceză. Cea mai bună clasare în WRC2, pe o probă specială a fost al 4-lea timp. Acesta a fost obtinut pe PS14 – Calvi, Power Stage.

Incepe CNRD 2019

Simone și Sergiu vor reveni în Campionatul Mondial la sfârșitul lunii mai. Până atunci, în perioada 2 – 4 mai vor începe, în România, lupta pentru apărarea titlului național obțiunt în 2018. Raliul Argeșului, prima etapă din campionatul intern este programată în perioada 2-4 mai și va avea cartierul general la Pitești. 

Programul competițional al echipajului Simone Tempestini/Sergiu Itu este posibil cu sprijinul Napoca Rally Academy și al partenerilor OMV, Vodafone, Banca Transilvania și Delonghi.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X