CNR 2022 Partea a 2-a

Se pare ca si a doua jumatate a anului a fost la plina, asa ca revin cu a doua jumatate a sezonului nostru in CNR.

 Raliul Sibiului

RALIUL SIBIULUI

Etapa de la Sibiu a insemnat si startul etapelor de macadam in CNR. Cum al nostru „Porșulică” nu este (inca) pregatit pentru macadam, am luat startul cu Skoda pe care o folosim si in ERC. Stie deja toata lumea ca Sibiul este raliul in care se poate schimba mereu cursul campionatului, si ca sa fim sincer, asta ne si doream. Cu doua abandonuri in ultimele doua raliuri, 100% nu ne mai permiteam inca unul, ba mai mult, speram sa fie norocul putin de partea noastra de acum!

Si de aceasta data asa a si fost! Sibiul a fost pentru noi un raliu foarte bun, am reusit sa castigam toate probele inafara de una singura, si am reusit sa terminam cu un avantaj de aproape 5 minute fata de Bogdan. Cu Sebi Barbu clasandu-se pe locul 4, lupta pentru titlu devenea din ce in ce mai stransa!

 Raliul Moldovei Bacau

Ultima data cand am luat startul la Bacau a fost in 2018. De cele mai multe ori, Bacaul se suprapune cu etapele de ERC, si suntem nevoiti sa renuntam la el. Este raliul la care si Serj are cele mai putine starturi, si era aproape ca un raliu nou pentru noi.

Daca ziua secunda a fost una „clasica”, cu probe pe care le mai tineam minte, cele din prima zi au fost aproape noi pentru mine. Asta nu ne-a incurcat foarte mult, reusind sa le castigam pe toate cele 7, si sa incheiem ziua cu un avans de peste un minut. Desi pare ca raliul era gata, nu avea sa fie chiar asa… In prima zi am avut parte de 3 pene de cauciuc, si toate 3 pe cele mai noi si mai bune cauciucuri pe care le aveam…

Asta a insemnat ca ziua a 2-a, cu 6 probe speciale, devenea una dificila. Mai aveam doar doua cauciucuri noi! Asta a insemnat ca a trebuit sa mergem mult mai mult cu cauciucuri uzate (chiar tare), si sa avem cat de mare grija de ele. Mereu e complicat cand ai alte ganduri decat sa fii „flat-out”, dar pe caldura de la Bacau am reusit sa ne protejam avansul, si sa castigam etapa. The fight goes on!

 Raliul Iasului

Inapoi in Moldova pentru un raliu care imi place. Desi presarat de abandonuri, si momente foarte triste si neplacute in ultimii ani, probele de la Iasi imi plac mult. Sunt probe clasice, pe care le stie toata lumea, si probe pe care pilotajul face diferenta. Sau cel putin asa credeam…

Vremea din nou a fost impotriva noastra, si a spectatorilor, si prima zi a fost dominata de ploi torentiale. Nu imi aduc aminte ultima data cand a plouat la Iasi, ca sa fiu sincer, dar sigur nu o sa uit acest raliu! Probele au devenit extrem de alunecoase, si desi gandul nostru a fost la campionat, si am adoptat un ritm safe, tot am avut parte de cateva momente mai „hot”!

Lucrurile insa au mers „ca pe roate”, si pentru prima data din 2018 reusim sa ajungem cu bine la finalul etapei din Iasi. Cu 8 victorii din 9 probe, victoria este a noastra, si mai recuperam cateva puncte pentru titlu. Putin cu putin…

 Raliul Clujului

Ah, in sfarsit, etapa de casa! Pe langa asta, apelam la „Porșulică” pentru ultima data in 2022. Trebuie sa recunosc ca aveam emotii inainte de start… Aveam emotii ca desi am facut toate reviziile necesare la masina, poate mi-a scapat ceva, si poate ca problema de la Arges si Bucovina poate sa reapara. Aveam emotii pentru ca vremea din Muntii Apuseni este foarte schimbatoare in toamna, si o alegere neinspirata a cauciucurilor putea sa ne coste titlul. Aveam emotii ca orice altceva inafara de o victorie acasa ar fi facut ca acest titlu sa fie aproape imposibil.

Si foarte bine ca am avut emotii, pentru ca eu cred ca ne-a ajutat sa ne concentram, si sa ne facem treaba mai bine. Da, am castigat acasa cu „Porșulică”, si a fost probabil cea mai dulce victorie de anul acesta. Dar nu a fost usor. Vremea a fost asa schimbatoare cum ne asteptam, dar am nimerit cauciucurile. Am avut si cateva probleme tehnice si emotii cu ambreiajul, si apoi cu bateria masinii, dar la final, mai putem sa zicem inca o data foarte fericiti: Da, am castigat acasa cu „Porșulică”!

 Raliul Brasovului

Poate ca lumea tine minte Brasovul ca fiind un raliu de asfalt, dar in ultimii 2-3 ani Brasovul s-a reprofilat pe macadam. Cu o proba extraordinar de frumoasa si de dificila (Sacele-Azuga) titlul se juca aici. O victorie la Brasov ar fi insemnat apararea titlului castigat anul trecut.

Concentrare maxima din partea mea si a lui Serj, o masina perfecta de la baietii de la Keane Motorsport, si titlul pe anul 2022 ramane la noi, la Cluj, si la NRA! A fost un raliu fara greseala, un raliu perfect din partea noastra, si in sfarsit am putut sa ne bucuram de un titlu obtinut alaturi de multi fani, alaturi de familie si de prieteni, si alaturi de partenerii nostri!

Tot ce mai imi ramane acum este sa va multumesc pentru sustinere, de la Baia Mare si pana acum. In 2023 vom reveni, la fel de determinati, si cine stie, poate si cu cateva surprize?

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Email
WhatsApp

Leave a comment

X